Op een pro Zwarte Pieten account op Twitter én op YouTube is te zien dat twee mannen verkleed als Zwarte Piet aanbellen bij de privéwoning van Akwasi. Omwonenden bemoeien zich met de situatie en manen de mannen om weg te gaan, maar die geven daar geen gehoor aan. Integendeel: ‘bemoei je er niet mee’, zegt de filmer.

Akwasi is naast rapper ook het boegbeeld van Omroep Zwart, een aspirant-omroep die meer diversiteit en meer kleur op de Nederlandse televisie en radio wil. Hij is fel gekant tegen Zwarte Piet. Begin juni riep de rapper tijdens een Black Lives Matter-demonstratie in Amsterdam nog de woorden: “Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht”

Sindsdien is Akwasi één van de gezichten van de steeds groter wordende groep mensen die zich tegen Zwarte Piet lijken te keren in Nederland. Onder andere Groen Links fractieleider Jesse Klaver spreekt zich fel uit tegen deze actie. “Hier wordt een grens ver overschreden, stop hiermee, dit kan echt niet.”

Lees ook: Politie denkt Politie denkt wietplantage op te rollen maar treft emmers met witlof aan

De actie zorgt voor veel ophef op Twitter:

En ook Akwasi zelf heeft intussen van zich laten horen: