Tegenwoordig is het een onmogelijke taak om een beetje een leuk huis te kopen voor een normale prijs. De woningprijzen blijven stijgen en op de huidige markt is het steeds normaler om dik te overbieden, anders kom je gewoon niet aan bod. Dus dit aanbod lijkt dan ook ‘too good to be true’: je kunt een vrijstaande villa in Wassenaar kopen voor maar €150.000. Waar zit het addertje?

Nou, allereerst is dit een Rijksmonument uit 1846. Erg sfeervol en authentiek, maar er zal dus nog wel wat aan moeten gebeuren. Het voormalig ‘hertenhuisje’ is gelegen op een landgoed en lastig te bereiken, zoals te lezen in deze erg lange zin op de website van Funda: “‘t Hertenhuisje, gelegen op Landgoed Backershagen, ingang Backershagenlaan, De Hartenkamp, het fietspad volgen, over het bruggetje, het slingerende pad volgen van rechts naar links en daar ligt ‘t Hertenhuisje midden in het bos, vrij gelegen langs een fietspad wat ook nog uitkomt aan het fietspad van de Rijksstraatweg.” Als dat niet aantrekkelijk klinkt!

Wel heb je een intens grote tuin, namelijk maar liefst 560 vierkante meter. Het hertenhuisje bestaat uit twee woonlagen en heeft een woonkamer, slaapkamer, badkamer en apart toilet. Meer heeft een mens eigenlijk ook niet nodig op 32 vierkante meter, toch? Maar let op: er zal ook erfpacht betaald moeten worden en dit is €6363 euro per jaar. Maar dan heb je wel een ‘villa’ in Wassenaar! Wie biedt?

Lees ook: Unieke kans: €100.000 voor een schitterend appartement in Amsterdam

Bekijk de foto’s hieronder: