In Amsterdam vind je tegenwoordig nergens meer een leuk pand onder de miljoen ton. Maar als jij toch in Amsterdam wil wonen en je hebt niet zo’n groot budget, dan heb je nu geluk, want er is namelijk een appartementje opgedoken dat je maar 100.000 euro kost. Het enige probleem: het appartement is maar negen vierkante meter, gelegen in de Baarsjes én heeft geen douche en toilet. Een “unieke kans in Amsterdam”, volgens de tekst op Funda. Daar is niet veel aan gelogen.

Het is te gek voor woorden om dit bedrag te vragen voor wat je ervoor terug krijgt, vindt financieel expert Erik Rezelman. “Ik vind het nogal klein. Het komt neer op 11.000 euro per vierkante meter.” vertelt hij aan AT5. Het appartement is volgens hem meer een slaapkamer dan een appartement. En je hebt even verderop een gedeelde douche en toilet.

Echter weet de makelaar er natuurlijk weer een mooie draai aan te geven. “Je bent voor vrij weinig geld zo klaar, omdat het ook niet zo groot is.” Dat is nog eens het glas halfvol vinden. Daarnaast hoef je niet heel veel schoon te maken, want je deelt jouw douche en toilet met medebewoners. Dat is toch ook top? Benieuwd naar dit prachtige appartement? Bekijk dan de foto’s hieronder.

Lees ook: 10x de meest bizarre interieurs op woningwebsite Funda

Bekijk de beelden hieronder: