Sinds de hoorcolleges online gestreamd worden, moet je als docent oppassen met wat je zegt. Dat blijkt maar weer uit onderstaand filmpje, dat geplaatst is op het platform ‘Stop Links Nieuws’ op Instagram. Die werden maandag getipt dat een docente Filosofie van de Haagse Hogeschool zich afvraagt of het oké is om onder andere Thierry Baudet, partijleider van Forum voor Democratie, te vermoorden. Ophef alom op het wereldwijde web.

Thierry Baudet reageert gelijk

Thierry Baudet en zijn partij Forum voor Democratie waren er als de kippen bij op hun sociale media-kanalen. Ze vragen zich af wat er gezegd wordt als de docente niet opgenomen wordt. “Dit is de haat waarmee we worden geconfronteerd. Dit soort geweldsfantasieën zijn niet normaal en mogen ook nooit normaal worden”, aldus het Twitter-account van de politieke partij. Ook onder de post van het filmpje volgen reacties van volgers als “Bizar” en “Wat!?”.

Context ontbreekt

Dinsdagochtend volgden echter ook andere reacties. Zo plaatsen veel mensen onder het filmpje dat de context hierin totaal ontbreekt. Een volger wijst het account en de volgers erop dat dit een college filosofie is en dat de vrouw alleen een filosofische vraag stelt.

Ongelukkig voorbeeld

Daarnaast wijzen anderen op het feit dat de vrouw zich ervan bewust is dat ze gefilmd wordt. Een iemand reageert: “De docent had gewoon Klaver als voorbeeld moeten geven, dat was dom. Het is niet alsof ze hier pleit voor het doden van Trump of Baudet, de docent stelt een zeer ongelukkig geformuleerde vraag, maar zonder de context van het hele college is dit betekenisloos.”

Lees ook: Rutte over Feyenoordsupporters: “Ze moeten gewoon hun bek houden!”