Het is altijd leuk om bijzondere verhalen en personen te promoten. Het gaat hier bij Freaquently echt niet alleen maar om Fred van Leer en gekkies op Dumpert. Vandaag hebben we een speciaal plekje voor ‘Runbrandt’, oftewel Sander Gabel, die zijn drie liefdes hardlopen, kunst maken en dieren met elkaar combineert.

Sander loopt routes in de vorm van dieren, waarmee hij geld wil ophalen voor de dierengeneeskunde. Hij heeft al heel wat bijzondere routes gelopen in de vorm van onder andere een dolfijn, eekhoorn en een hond. Op een ludieke manier vraagt hij aandacht voor kanker bij dieren en hij trekt de aandacht met zijn bijzondere routes.

Simpel is deze onderneming zeker niet, want soms loopt een route niet helemaal over de gebaande paden. “Ik heb een speciale routebouwtool en op mijn telefoon zie ik dan welke route ik moet lopen. Het is soms best ingewikkeld want om een rechte lijn te maken moet ik regelmatig een grasveld over of een kruispunt schuin oversteken.” vertelt hij aan RTL Nieuws.

Als je nog op zoek bent naar het lopen van een dierenroute van Sander, kun je je aanmelden op zijn pagina. Daarna krijg je van hem gratis routes om zelf te lopen. Ook kun je hem via zijn actiepagina volgen als hij een route loopt, zodat je het dier live ziet ontstaan.

Lees ook: ‘Breatharian’ Wim leeft zo veel mogelijk zonder te eten, drinken en slapen

Bekijk een aantal van zijn routes hieronder: