Afgelopen weekend begon goed, want op vrijdag 9 oktober zette Netflix de horrorserie ‘The Haunting of Bly Manor’ online. Was jij nog niet zo scherp en moet je nog beginnen aan de serie? Doe dat dan vooral, want deze serie zul je bingen tot je erbij neervalt!

Nieuwe Netflix-serie opvolger van ‘The Haunting of Hill House’

De serie die zojuist online is verschenen is een opvolger van de serie ‘The Haunting of Hill House’. In deze serie speelt onder andere onze geliefde Michiel Huisman. Hoewel hij niet in het vervolg speelt, heeft de nieuwe serie wel dezelfde regisseur Mike Flanagan. Het belooft dus alsnog een echte thriller te worden. Hoewel ‘The Haunting of Bly Manor’ een opvolger is, is het aansluitend op het vorige seizoen, maar het heeft wel een aantal raakvlakken.

Het verhaal

Ook deze serie wordt weer verteld aan de hand van flashbacks uit de jaren ’80. Het verhaal speelt zich af in Engeland, waar een man een Amerikaanse nanny aanneemt om te zorgen voor zijn neefje en nichtje. Dit nadat hun vorige au-pair op tragische wijze om het leven is gekomen. De nieuwe nanny heeft al heel snel door dat er iets niet klopt in het huis en hoort en ziet geesten. De kinderen lijken echter nergens last van te hebben, maar de volwassenen des te meer… Ligt het aan de geesten of aan hunzelf dat ze langzaam gek worden?

Reviews

De reacties op het eerste seizoen ‘The Haunting of Hill House’ waren veelbelovend. Nog nooit eerder was er zo’n spannende horrorserie gemaakt laaide de recensies. Op dit seizoen zijn de reacties wat verdeeld. Het verhaal komt iets langzamer op gang en het psychologische aspect heeft meer de boventoon dan de horror. Je moet er dus maar net van houden, maar het is zeker de moeite waard om weer even in de Halloween-modus te komen met deze serie!

Lees ook: Mario Kart in real life? Dat kan vanaf volgend jaar in Utrecht!

Bekijk de beelden hieronder: