Kon jouw dag ook niet meer stuk toen je hoorde dat de Aldi een frikandellenvlaai ging verkopen? Of toen je erachter kwam dat er tegenwoordig ook oliedellen gebakken worden in plaats van oliebollen? We hebben goed nieuws voor je want als liefhebber van frikandellen sta je er echt niet meer alleen voor. De Tosti Frikandel begint zelfs een ware hype te worden in Nederland!

Tosti Frikandel

En wij snappen wel waarom. De Tosti Frikandel lijkt ons namelijk een heerlijke vette hap voor ’s nachts na het stappen. (niet dat dat momenteel kan maar dat eve terzijde) Leonie ter Veld van de blog Gewoonwateenstudentjesavondseet is de bedenker van deze tosti. Het recept kan je terugvinden in haar kookboek Toffe Tosti’s maar we delen het recept ook hier gewoon even met je.

Voor 1 Tosti Frikandel heb je nodig:

– 2 plakjes witbrood
– 1 frikandel
– 1 kleine ui
– curry
– mayonaise

Laat je frikandel even ontdooien als ‘ie nog bevroren is. Snijd ‘m daarna door het midden en vervolgens ook horizontaal, zodat er gelijke plakken ontstaan. Verdeel de vier plakken frikandel op 1 sneetje brood. Doe daarna vurig en mayonaise over de frikandel. Ook snij je de uitjes en doe je die over de saus. Leg de tweede boterham bovenop de eerste en doe het gehad dan in een tosti-ijzer. Verwarm alles tot het brood goudbruin van kleur is. Doormidden snijden en eetsmakelijk!